Tarihçe

Tarihçe

23.10.2021 289

Okulumuz 02.10.1972 yılında şu an Çayırhan Kültür Evi olarak kullanılan binada "Çayırhan Ortaokulu" adı altında öğrenime başlamıştır. Muhtarlığın malı olan bu bina öğretim için yeterli olmadığından aynı yıl yeni bir okul yapılması için şimdiki okulumuzun yanında bir temel atılmış ama bu girişim başarılı olamamış, öğretim eski binada devam etmiştir.

Türkiye'nin ilk ilköğretim okullarından ve 10.03.1983 tarihinde öğretime başlayan yeni okulumuz "Çayırhan İlköğretim Okulu" adını almıştır. Okulumuz tek müdür ve iki ayrı binada öğretimi sürdürmüştür. Diğer okul binası ile mesafenin uzak oluşu ve istenen verimin alınamaması sonucu 1986 yılında her iki okul öğretime müstakil olarak devam etmiş, diğer okul da "Cumhuriyet İlköğretim Okulu" adını almıştır.

Okulumuzda uzun yıllar öğretmenlik ve idarecilik yapan İbrahim OKUDUCU'nun oğlu Mete OKUDUCU, Hakkâri ili Çukurca İlçesi Çayırlı Karakolu'na Jandarma Asteğmen olarak görev yaparken PKK saldırısı sonucu yaralanıp "GAZİ" unvanını almıştır. Aynı zamanda okulumuzda öğrenim de görmüş olan Mete OKUDUCU'nun adının okulumuza verilmesi için okul personelimizin görüşleri alınmış, üst makamlara da yazılar gönderilerek olur istenmiştir.

Ankara Valiliğinin 25.03.1996 tarihli oluru ile okulumuzun adı "Çayırhan Gazi Mete Okuducu İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir. 29 Ekim 1996 Salı günü Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra ilçe Mülki amirlerinin katılımıyla tabela töreni yapılmıştır.

Okulumuz 4+4+4 zorunlu eğitim kapsamı nedeniyle 2012 – 2013 eğitim – öğretim yılından itibaren ilkokula dönüştürülerek "Çayırhan Gazi Mete Okuducu İlkokulu" adını almıştır.